Webbinarium 1 dec kl 09-10: Hur går miljöarbetet i Skåne och hur påverkar invasiva arter vår miljö?

Vad gör du, vi och andra för att nå miljömålen i Skåne? Hur påverkar invasiva arter våra möjligheter att nå målen? Behöver vi arbeta annorlunda med invasiva arter i Skåne?

Välkommen till ett frukostwebbinarium där vi presenterar vår rykande färska bedömning av utvecklingen för miljömålen i Skåne. Du får också höra resultatet från årets uppföljning av det regionala åtgärdsprogrammet för miljömålen.

Under webbinariet kommer du att få veta mer om arbetet med invasiva arter i Skåne. En utmaning som påverkar möjligheten att nå flera av våra miljömål och där vi behöver stärka åtgärdsarbetet. Invasiva arter är ett av de absolut största hoten mot biologisk mångfald. De kan också orsaka stora negativa effekter på jord- och skogsbruk samt människors och djurs hälsa.

Webbinariet riktar sig till dig som är politiker eller tjänsteperson med ansvar för miljö- och naturvårdsfrågor, men även du som på andra sätt vill bidra till det gemensamma arbetet för en hållbar samhällsutveckling i Skåne är välkommen.

Program och anmälan (Länsstyrelsen Skåne)

Inspelad version av webbinariet (mediaflow)
(Vi återkommer med textning.)