Frukostwebbinarium 11 december: Hållbara markanvisningar – hur gör man?

Välkommen till ett frukostwebbinarium där vi diskuterar miljö- och hållbarhetskrav i markanvisningar! Ta del av goda exempel från skånska kommuner och få information om den handbok som är på väg att tas fram.

Barn med flätor i gul hatt. Blommande gult fält.

Markanvisningar är ett av de verktyg som en kommun kan använda för att styra stadens utveckling och säkerställa att det som byggs uppnår uppsatta mål. I markanvisningar kan kommunen tidigt förhandla om sådant som inte går att påverka i samma utsträckning i detaljplaneprocessen. Det kan till exempel vara krav på hållbara material, låg energianvändning, eller sociala krav.

Under detta webbinarium:

  • Alexander Gösta från Sveriges forskningsinstitut RISE berättar om ett pågående projekt där de tar fram en handbok och kravlista för hållbara markanvisningar.
  • Malmö och Helsingborg stad delar med sig av hur de arbetar med hållbarhet i sina markanvisningar.

Webbinariet riktar sig i första hand till dig som är politiker eller tjänsteperson med ansvar för exploatering, stadsutveckling eller miljö- och hållbarhetsfrågor. Webbinariet är också intressant för alla andra aktörer som vill bidra i det gemensamma arbetet för en hållbar samhällsutveckling i Skåne.
Välkommen!

Anmälan och information på Länsstyrelsen Skånes webbplats:

Hållbara markanvisningar – hur gör man?

Tillsammans för ett hållbart Skåne

Länsstyrelsen Skåne har tagit fram ett regionalt åtgärdsprogram, Tillsammans för ett hållbart Skåne, för att nå miljömålen och miljörelaterade globala hållbarhetsmål i Agenda 2030. I vår webbinarieserie Från ord till åtgärd lyfter vi fram prioriterade åtgärder från programmet som ska bidra till att öka förutsättningarna att nå våra miljö- och hållbarhetsmål.

Åtgärder för miljömålen